Pastoral

El pilar del nostre Pla de Pastoral és promoure l’educació de la persona i l’educació en valors: gratitud, respecte cap als altres, amistat, alegria, esforç… tots ells formen i enriqueixen la vida personal dels nostres infants i resulten bàsics per a la vida en societat.

Fem del món un lloc millor! El nostre món, la nostra casa, la casa de tots i totes. La que ens acull amb la seva immensitat i tanmateix tan fràgil. És un fet que no l’estem cuidant prou bé, i per això calen grans canvis i cada cop més urgents.

Cal prendre més consciència ecològica davant les dificultats que la mateixa societat de consum i els diferents hàbits ens imposen. Mirant enrere i, tenint present la pandèmia, quan l’ésser humà va deixar d’interactuar en la natura, ella mateixa va tornar al seu estat natural. Si la nostra relació amb la natura és responsable, ella ens respon de manera molt positiva, i ens adonem que té molt per oferir-nos.

Reduir, reciclar, reutilitzar i recuperar són conceptes que coneixem, però encara ens queda camí per recórrer i per saber com aplicar-los en el nostre dia a dia. I com ho podem fer? Tot canvi comença per un mateix! Nosaltres som el motor principal per poder aconseguir-ho. Els nostres petits canvis són un granet de sorra per fer del món un lloc millor. Nosaltres mateixos podem encomanar els altres i acabar fent xarxa amb el nostre entorn.

Però per on comencem? Tal com deia Marie Curie “Ningú no pot construir un món millor sense millorar les persones. Cadascú ha de treballar per a la seva pròpia millora”. I si comencem per nosaltres? Segurament serem capaços de descobrir que fent “canvis que ens poden semblar petits”, resulta que poden ser cabdals per un futur immediat. Essent responsables, solidaris, justos, amables, agraïts… podem ajudar a recuperar la pròpia essència de la humanitat.

I tal com deia sor Maria Rafaela en la seva màxima de “Ser avui millor que ahir i demà millor que avui”, avancem i no ens quedem aturats.

Tot plegat és un canvi holístic, en tots els nivells. Comencem deixant la nostra petjada!

Desitgem que totes i tots tinguem un bon curs!