Pastoral

El pilar del nostre Pla de Pastoral és promoure l’educació de la persona i l’educació en valors: gratitud, respecte cap als altres, amistat, alegria, esforç… tots ells formen i enriqueixen la vida personal dels nostres infants i resulten bàsics per a la vida en societat.

El lema d’enguany pretén ampliar el lema treballat el curs passat: “Qui som jo?”.
Saber descriure’s, conèixer les pròpies potencialitats i mancances d’un mateix és un treball diari que hauríem de realitzar durant tota la vida. Ser amable, honest, agradable…, en definitiva, ser bona persona, pren més sentit quan ho comparteixes .

Aquest cop avancem i aprofundim en “Qui som amb els altres?”. Som el mateix o som diferent? Sovint ens condiciona el què pensen els altres de mi, i això pot fer canviar la manera d’expressar-nos adoptant personalitats que no ens corresponen o simplement callar, per tal que ens “acceptin”. Cal que siguem nosaltres mateixos, amb la nostra autenticitat, i que amb confiança i respecte aprenguem a conviure amb els altres. Sabem que és un repte difícil, però que podem aconseguir si aprenem a escoltar. Conviure ens dóna l’oportunitat de redescobrir i reconèixer realitats diferents a les nostres, però al mateix temps ens ajuda a conèixer-nos més a nosaltres mateixos. Hem d’aprendre a somriure amb els ulls, la nostra mirada, encara que no ens ho sembli, pot ser un regal per als altres, i enguany més que mai.
Mostrem-nos tal com som, com la pròpia naturalesa fa amb nosaltres. Aquesta és la raó de la imatge que acompanya el lema: pretén identificar-nos amb la natura. Les olors, els colors, l’aigua, els arbres, l’aire, el sol, el vent, la terra, el blat… cadascun dels elements són imprescindibles i únics. En conjunt prenen més força amb el TOT.
Donem-nos temps, escoltem els altres i assaborim els moments que ens regala la vida. A poc a poc, amb calma, sense pressa serem capaços d’estar més presents en l’ara i aquí, com la pròpia natura que ens acull sense condicions i amb generositat oferint el millor de nosaltres.

Desitgem que totes i tots tinguem un bon curs!